fbpx

video | Candu examinează posibilitatea depunerii moțiunii de cenzură contra Guvernului: „Discutăm cu alte fracțiuni”

Deputatul Andrian Candu a declarat că examinează posibilitatea demiterii Guvernului Chicu prin depunerea unui moțiuni de cenzură în Parlament. În acest sens, liderul Pro Moldova anunță că formațiunea discută cu alte partide parlamentare, însă este conștient că pentru o atare inițiativă este nevoie de 51 de voturi în Legislativ.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Candu susține că cea mai bună soluție este demisia lui Ion Chicu și învestirea unui Guvern anticriză.

Discutăm cu colegii, inclusiv din alte partide, despre o moțiune de cenzură. Considerăm că e bine că domnul Chicu să-și depună singur demisia, dacă mai are onoare și corectutudine. În cazul în care nu o va face, vom examina posiilibtatea de a depune o moțiune de cenzură, dar pentru asta trebuie să fim conștineți de faptul că avem nevoie de 51 de voturi la examinarea acelei moțiuni”, a declarat Andrian Candu într-o conferință de presă la Parlament.

Potrivit lui, voturile de astăzi din plenul Legislativului nu arată semne ale unei majorități parlamentare constituite.

Am văzut voturi diverse și poate mai puțină coordonare. Aș avea încrederea că sunt șanse ca în acest Parlament, măcar pentru o perioadă de tranziție, să se formeze o majoritate care ar învesti un Guvern anticriză, ca să pregătească republica inclusiv pentru alegeri parlamentare anticipate”, a mai spus acesta.

Citește și: Moțiunea simplă împotriva lui Pavel Voicu, prezentată în Parlament. „Este neputincios când sunt răpiți cetățenii simpli și chiar angajații MAI”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button