fbpx

ultima oră | Vlad Plahotniuc anunță că revine în politica moldovenească: „Văd cum țara se duce de râpă”

Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, a anunțat că revine în politica moldovenească. Anunțul a fost făcut la două zile după ce SUA l-a inclus într-o listă de sancțiuni pentru acțiuni de corupție și interferență în alegeri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Am vrut mai întâi să dau posibilitate noii coaliții ACUM cu PSRM să-și demonstreze „aptitudinile”, apoi le-am oferit aceeași posibilitate „harvardiștilor”, ca să arate și ei ce pot face în guvernare fără ca să aibă scuză să spună că, ceva ori cineva de pe loc i-a încurcat să se manifeste. Și au avut 3 ani pentru a aduce vremurile bune în țară. Eu sunt un politician care știe bine să rezolve situațiile de criză și vine timpul meu acum”, a declarat Plahotniuc într-un interviu pentru tribuna.md.

Întrebat de ce abia acum și-a manifestat interesul de a relua activitatea politică în Republica Moldova, fostul lider al PDM a declarat că guvernările care i-au succedat „s-au compromis definitiv și în mod absolut rușinos”.

„De la plecarea noastră de la putere au trecut 3 ani, iar guvernele care s-au succedat au avut posibilitatea să-și realizeze promisiunile făcute oamenilor, în special „harvardiștii” care, deținând puterea absolută în stat și având surse de finanțare externe practic nelimitate, au avut șansa imensă să aducă în țară „vremurile bune” promise.

Dar ce s-a întâmplat de facto? Guvernările care s-au succedat după noi s-au compromis definitiv și în mod absolut rușinos. Oamenii din Republica Moldova sunt azi disperați de situația lor dramatică. În așa hal țara nu a fost niciodată. Avem în prezent și criza economică, și criza energetică, și criza demografică, și criza de securitate, și de la toate acestea derivă numeroase alte problemele sociale acute (…)

Perioada de indulgență oferită guvernărilor anti-Plahotniuc s-a încheiat. Ele au demonstrat tot ce au putut. Acum e rândul meu să purced din nou să organizez o echipă politica, să revenim la putere și să demonstrăm cum trebuie de condus o țară pe timp de crize și cum se poate guverna eficient și cu rezultate concrete. Așa că, revenirea mea în politică se datorează în mare parte situației dramatice din Moldova în toate domeniile. Pe mine criza și nevoile oamenilor m-au readus în politica din Moldova, și nu altceva sau altcineva”, a punctat Plahotniuc.

Totodată, Vlad Plahotniuc susține că actuala guvernare „nu este aptă să facă față unor riscuri foarte serioase” și revine în politică pentri a asigura „ordinea, siguranța, eficiența economică și normalitatea în viața statului”.

„Eu revin în politică pentru că astăzi Moldova se confruntă cu o criză totală și complexă, care este mult peste capacitățile celor din Guvernul PAS. Eu văd cum țara se duce de râpă și cum deznădejdea cuprinde tot mai multă lume din Moldova, eu văd și alte riscuri serioase care ne amenință în viitorul apropiat. Eu văd cum această guvernare PAS pretinde că se preocupă de țară, dar nu-i pasă deloc de oamenii acestei țări.

În aceste condiții, eu văd această criză totală ca pe o provocare pentru mine, ca pe un exercițiu politic pe care eu vreau și pot să-l rezolv eficient. Iar mulți dintre cei cu care am menținut comunicarea în acești ani și care o vreme erau sceptici cu privire la revenirea mea, acum ei înșiși îmi propun să mă întorc în politica din Moldova, pentru că e nevoie de un politician, care știe și poate să asigure ordinea, siguranța, eficiența economică și normalitatea în viața statului. Acești oameni timp de 3 ani au văzut diferența în modul cum poate fi condus statul și mi-au spus direct că în condițiile de azi puterea din Chișinău nu este aptă să facă față unor riscuri foarte serioase”, a adăugat fostul lider PDM.

Menționăm că miercuri, 26 octombrie, SUA a impus sancțiuni împotriva lui Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și mai multor persoane asociate acestora.

Amintim că lui Vlad Plahotniuc îi sunt incriminate trei capete de acuzare în dosarul denumit generic „Frauda Bancară”: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie săvârșită în proporţii deosebit de mari și spălarea banilor săvârşită de o organizaţie criminală, în proporţii deosebit de mari.

Fostul președinte al PDM, Vlad Plahotniuc, a fugit din Republica Moldova în iunie 2019.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button