fbpx

ultima oră | Moțiunea simplă înaintată de BCS împotriva lui Litvinenco a eșuat

Moțiunea simplă înaintată de Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) împotriva activității lui Sergiu Litvinenco a eșuat joi, 24 noiembrie. 23 de deputați comuniști și socialiști au votat „pentru”, iar cei de la PAS – „contra”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministrul Justiției a adresat cetățenilor un mesaj prin care a dat asigurări că „hoții vor ajunge la pușcărie” și va fi dreptate.

„Oamenii se întreabă de ce hoții nu ajung șa pușcărie, dacă toți cunosc despre fărădelegile lor. Eu vă răspund: Hoții vor ajunge la pușcărie, dar vor ajunge în mod corect, respectând legea. Vor veni în fața judecătorilor și vor spune că au fost realizate încălcări, noi vrem ca aceștia hoți să fie condamnați în conformitate cu legea. Oamenii au ales o țară fără hoți, o țară dreaptă cu oameni cinstiți. Vom munci cu toții pentru asta.

Pentru a reuși reuși reforma justiției are nevoie de trei lucruri de bază: de încrederea cetățenilor că justiția să poată fi înfăptuită, are nevoie de rezultate ca această încredere să persiste și are nevoie de oameni care să muncească pentru oameni ca aceste rezultate să fie posibile”, a declarat Litvinenco în plenul Parlamentului.

Amintim că deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au depus o moțiune simplă împotriva lui Litvinenco în cadrul ședinței Parlamentului din 17 noiembrie. În opinia BCS, Sergiu Litvinenco trebuie să plece din funcția de ministru al Justiției, în urma scurgerilor în presă a conversațiilor de pe Telegram, despre care însă acesta susține că sunt trucate.

Trebuie să se obișnuiască că, poate un pic mai greu decât mi-aș fi dorit eu sau poporul țării mele, fiecare va răspunde pentru ceea ce a făcut”, a reacționat Litvinenco după anunțul BCS.

Articole asemănătoare

Back to top button