fbpx

ultima oră | Înapoi acasă! Marina Tauber își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de către magistrații Curții de Apel Chișinău, asta după ce vineri, 21 octombrie, procurorul de caz a contestat cu recurs încheierea instanței de judecată prin care deputata a trecut sub control judiciar din arest la domiciliu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu marți, 18 octombrie, fiind plasată sub control judiciar pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Potrivit informațiilor prezentate de oamenii legii, în privința deputatei Marina Tauber a fost pornită urmărirea penală pe faptul falsificării raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru trimestrul I al anului 2022 în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și a celor utilizate, precum și pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

Menționăm că deputata Partidului Șor a fost moderatoarea protestului de duminică, 23 octombrie. Atunci, bună parte dintre manifestanți au pornit spre scuarul Parlamentului din fața Academiei de Științe, deși Poliția a anunțat organizatorii că accesul prin fața Arcului de Triumf este interzis. Cu toate acestea, potrivit forțelor de ordine, organizatorii nu au fost de acord și au insistat să mărșăluiască pe bulevardul Ștefan cel Mare.

În rezultat, forțele de ordine au format câteva cordoane la intersecția bd. Ștefan cel Mare cu strada Mihai Eminescu, blocând manifestanților accesului spre Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Ciocnirea dintre forțele de ordine și protestatari a rezultat în câteva altercații, iar câțiva tineri care au forțat cordoanele Poliției au fost extrași din mulțime și reținuți.

Ulterior, după ce nu au fost lăsați să ajunge în Piața Marii Adunări Naționale, moderatoarea protestului, Marina Tauber, a chemat manifestanții să meargă în fața PG.

Citește și: foto | Marina Tauber și-ar fi petrecut noaptea alături de protestatari, în fața Procuraturii Generale

Articole asemănătoare

Back to top button