fbpx

Socialiștii nu semnează acordul propus de PAS. „Poate votăm pentru orișicare candidat. Nu vom boicota ședințele Parlamentului”

Fracțiunea PSRM din Parlament nu va semna acordul propus de PAS prin care se obligă să nu voteze Guvernul. În același timp, potrivit lui Igor Dodon, socialiștii nu vor boicota ședințele Legislativului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul formațiunii afirmă că partidul este gata atât pentru votarea noului cabinet al miniștrilor, cât și pentru dizolvarea Legislativului. În același timp, acesta afirmă socialiștii ar putea vota pentru „orișicare candidat”.

„Dacă e om bun? Vine cu un program că e super în țară. De ce să nu îl votăm?! Putem să îl votăm. Suntem tare pragmatici”, a conchis Dodon.

Amintim că mandatul Guvernului Chicu a expirat pe 31 decembrie. Premierul și miniștrii Sănătății, Economiei și Finanțelor au refuzat să exercite funcțiile până la votarea unui alt cabinet, iar șeful de la Ministerul de Externe, Aureliu Ciocoi, a preluat interimatul funcției de prim-ministru.

Maia Sandu nu a desemnat încă un candidat la funcția vacantă de premier. Președinta nu ascunde că își dorește declanșarea alegerilor parlamentare anticipate și a menționat în cadrul unor declarații de presă urmează prezinte informații la subiect săptămâna viitoare.

Pe de altă parte, socialiștii i-au înaintat luni ultimatum Maiei Sandu, cerând să desemneze candidatul la șefia Guvernului până pe 1 februarie. Totodată, marți, 19 ianuarie, aceștia s-au adresat la CC și au cerut magistraților să se expună și să comunice cât timp are președinta pentru a desemna o candidatură și ce riscă dacă nu o face.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button