fbpx

Senator rus, către Maia Sandu: Republica Moldova ar putea sfârşi la „coşul de gunoi al istoriei”

Senatorul rus Aleksei Puşkov, şeful Comisiei provizorii a Consiliului Federaţiei (camera superioară a Dumei de Stat a Rusiei) pentru politica informaţională, a ameninţat-o pe preşedinta Maia Sandu, precum că Republica Moldova ar putea sfârşi la „coşul de gunoi al istoriei”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„În ceea ce priveşte esenţa legii promulgate de Sandu, la fel şi declaraţiile ei despre comportamentul criminal al panglicii Sf. Gheorghe (susținătorii lui Putin -n. r.) şi coşul de gunoi al istoriei, ar trebui să-i reamintim atunci că în acest coş au ajuns mulţi duşmani ai panglicii Sf. Gheorghe. Ar trebui să fie mai atentă când vorbeşte despre Rusia şi simbolurile ei, mai ales într-o situaţie în care Chişinăul nu are cu ce plăti gazul rusesc”, a scris Puşkov pe canalul său de Telegram.

Declarația vine în contextul în care șefa statului a anunțat ieri promulgarea legii care interzice folosirea unor simboluri ce propagă războiul, printre care așa-numita panglică Sf. Gheorghe, dar și literele „Z” și „V”, folosite în agresiunea rusă contra Ucrainei.

Odată cu anunțul promulgării legii, președinta a ținut un discurs în care a argumentat necesitarea interzicerii folosirii acestor simboluri pe teritoriul Republicii Moldova. Discursul, printre altele, a conținut exprimarea „locul acestor simboluri este alături de alte simboluri barbare ale distrugerii şi morţii – la coșul de gunoi al istoriei”. Discursul integral al Maiei Sandu poate fi văzut AICI.

Precizăm că Republica Moldova, la fel ca alte state, a interzis folosirea simbolurilor armatei ruse care a invadat Ucraina și comite atrocități la adresa civililor.

Articole asemănătoare

Back to top button