fbpx

Se decide cine va fi desemnat premier: Fracțiunile parlamentare, la consultări cu Maia Sandu

Cele trei fracțiuni parlamentare sunt așteptate vineri la Președinție. După consultările șefei statului cu deputații, urmează să fie desemnat candidatul la funcția de premier.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primii la Întrevedere cu Maia Sandu vor veni parlamentarii din Partidul Acțiuni și Solidarite. Ei vor fi urmați de către deputații Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, apoi de cei din fracțiunea ȘOR. După discuții, fiecare dintre fracțiuni urmează să facă declarații de presă.

De menționat este că în spațiul public se vehiculează de mai mult timp că pentru funcția de șefă a cabinetului de miniștri va fi înaintată Natalia Gavrilița. Această probabilitate a fost enunțată și de speakerul ales Igor Grosu.

Amintim că, joi, în cadrul celei de-a doua ședințe a actualei Legislaturi, a fost aleasă conducerea Parlamentului, s-au format fracțiunile și s-au „împărțit” comisiile permanente. Președinta, conform prevederilor în vigoare, poate chema deputații noi-aleși la consultări doar după ce se aleg organele de conducere a Legislativului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button