fbpx

Sandu: Voi emite decretul de dizolvare a Parlamentului când Curtea Constituțională ne va da dreptate

Președinta Maia Sandu va semna decretul de dizolvare a Parlamentului atunci când Curtea Constituțională (CC) va da dreptate Președinției în constatarea circumstanțelor de dizolvare a Legislativului. Declarația a fost făcută de șefa statului într-un interviu acordat pentru g4media.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Am depus o sesizare la Curtea Constituțională și acum urmează să vedem ce hotărește. Cred că vom afla pe parcursul lunii aprilie”, a declarat șefa statului.

În momentul în care Curtea ne dă dreptate cu privire la întrunirea tuturor circumstanțelor pentru dizolvarea parlamentului, atunci voi emite și decretul de dizolvare a Parlamentului”, a anunțat ea.

În cadrul interviului, Maia Sandu a opinat că „starea de urgență pe care au votat-o anumite forțe politice vine să amâne puțin dizolvarea Parlamentului, dar oricum această dată nu poate fi amânată prea mult: este vorba despre luna aprilie sau luna mai”.

Amintim că la 29 martie Maia Sandu a sesizat Curtea Constituțională, cerând magistraților să se expună dacă există sau nu circumstanțe pentru dizolvarea actualului Parlament.

Citește și: Președinția – DA, socialiștii – BA. PSRM a sesizat CC privind „inexistența circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button