fbpx

Reacția PAS după ce Dodon a anunțat că decizia de constituire a Biroului permanent al Parlamentului ar putea fi contestată la CC

„Având în vedere experiența recentă, nu va fi proporțional, așa cum pretind colegii din opoziție”. Așa a comentat Mihai Popșoi declarațiile lui Igor Dodon precum că decizia de formare a Biroului Permanent ar putea fi atacată la Curtea Constituțională.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul declarațiilor de presă ținute după consultările cu Maia Sandu, Popșoi a punctat că majoritatea parlamentară este deschisă să discute cu opoziția. „Dacă dumnealor insistă, este loc de discuții. Nu zicem nu, chiar dacă înțelegem că au șanse puține, pentru că am făcut totul ca la carte. Rămânem deschiși și în urma unor discuții, negocieri, dacă vor face și ei anumite compromisuri, nu văd o problemă”, a menționat Popșoi.

Parlamentarul a punctat că nu poate fi o cifră exactă, aceasta rotungindu-se. El, însă, nu a menționat despre ce compromisuri ar fi vorba.

Amintim că, în cadrul ședinței de joi a Parlamentului, s-a decis ca din Biroul Permanent să facă parte Igor Grosu, Mihai Popșoi (ambii din oficiu) Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Veronica Roșca, Vladimir Bolea, Dan Perciun (PAS), Vlad Bătrîncea (din oficiu), Vasile Bolea, Corneliu Furculiță (BECS) și Denis Ulanov (Partidul Șor).

Hotărârea a trezit nemulțumirea BECS, iar fracțiunea a acuzat PAS că ar fura locuri în Biroul Permanent și că nu ar respecta principiul proporționalității, întrucât având 63 de mandate de deputat, PAS nu poate pretinde la opt reprezentanți.

Ulterior, în studioul televiziunii naționale, Igor Dodon menționa că decizia ar putea fi contestată la Curtea Constituțională. Conform lui, o decizie finală în acest sens urmează să fie luată în următoarele zile.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button