fbpx

Reacția lui Platon, după ce SIS a informat că ar fi șantajat și mituit judecători pentru a-și recupera activele

Omul de afaceri Veaceaslav Platon a venit cu o reacție în legătură cu scrisoarea Serviciului de Informații și Securitate către Consiliul Superior al Magistraturii, unde primii informează despre presupuse șantajuri și mituiri ale judecătorilor, întreprinse de Platon pentru a-și recupera activele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Platon dezminte cele spuse de SIS și cere Procuraturii Generale să intenteze în privința sa un nou dosar penal privind pretinsele „influențe asupra sistemului judecătoresc.

„Am impresia că funcționarilor de stat din această țară li se plătește doar pentru a spune minciuni, iar asta este cea mai importantă obligațiune a lor. Rog Procuratura Generală să intenteze în privința mea un dosar penal în baza faptelor expuse de SIS și să-i audieze pe acești mincinoși despre sursele fanteziilor lor. Schemele lor oferă motiv de distracție”, spune Platon.

De asemenea, omul de afaceri a cerut Procuraturii Generale să deschidă un dosar penal pe numele angajaților SIS care ar fi lansat acuzații false, inclusiv la adresa președintei alese, Maia Sandu, și a Domnicăi Manole, președinta CC.

„Încă din timpurile lui Plahotniuc, SIS, a preluat tactica de a arunca cu noroi peste toți fără nicio consecință pentru ei înșiși. De aceea, voi îndrăzni să pun capăt acestei „dolce vita” și să rog Procuratura Generală să intenteze un dosar penal pe numele angajaților SIS care pregăteau scrisori mincinoase în privința Maiei Sandu și a Domnicăi Manole.

Prima era învinuită de aceștia de trădare de Patrie și expediau scrisori către Comisia parlamentară la finele anului 2018. Cea de-a doua era învinuită de ei de comportament inadecvat unui judecător și se plângeau în privința ei la același CSM. Ar fi interesant din perspectiva zilei de astăzi să ascultăm acel delir pe care îl spuneau ei atunci”, a mai adăugat Veaceslav Platon.

Amintim că, Serviciul Informații și Securitate (SIS) a solicitat, la 2 decembrie curent, într-o scrisoare adresată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), să ia măsuri urgente în privința unor judecători care ar fi sub influența omului de afaceri Veaceslav Platon.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button