fbpx

Primii șefi de instituții chemați la Președinție. Ce a discutat Maia Sandu cu directorul SIS și guvernatorul BNM

Președinta Maia Sandu a avut astăzi întrevederi cu Alexandr Esaulenco, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, și Octavian Armașu, Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul întrevederii cu Alexandr Esaulenco, cei doi au discutat despre situația actuală din Republica Moldova și despre riscurile la adresa securității statului.

„Am reiterat poziția mea în calitate de președinte în legătură cu lupta împotriva corupției și consolidarea instituțiilor statului pentru a asigura securitatea națională. Cetățenii așteaptă ca instituțiile statului să lucreze în interesul oamenilor și să se ghideze în activitatea lor de lege”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Situația bancară din RM a fost abordată în cadrul celei de a doua întrevederi, cu Guvernatorul Băncii Naționale. Președinta și Octavian Armașu au discutat despre necesitatea de a relua relația cu Fondul Monetar Internațional.

„Am menționat importanța consolidării independenței și capacității BNM pentru a împiedica pe viitor fraude financiar-bancare, precum furtul miliardului sau laundromatul. Am accentuat angajamentul instituției prezidențiale de a sprijini inițiativele BNM care vin să asigure stabilitatea financiară a țării”, a scris Sandu, la fel, pe pagina de Facebook.

Amintim că, la 24 decembrie, în ziua învestirii sale în funcție, Maia Sandu a avut o întrevedere cu premierul demisionar, Ion Chicu, care a anunțat-o că 31 decembrie va fi ultima sa zi la Guvern.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button