fbpx

Prima reacție a Maiei Sandu după reținerea lui Alexandr Stoianoglo

Șefa statului a venit în această dimineață cu o primă reacție după ce procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pentru 72 de ore.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Așteptările cetățenilor Republicii Moldova sunt legitime: un trai mai bun într-o țară eliberată din strânsoarea clanurilor corupte. Oamenii cer dreptate. Instituțiile statului responsabile de lupta anticorupție trebuie să țină cont de aceste așteptări și să acționeze mereu în conformitate cu legea”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

„Decizia de ieri de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reținere a acestuia aparține procurorului desemnat de CSP. Ca Președinte al țării îmi doresc ceea ce își doresc cetățenii: să fie respectată cu strictețe legea, să nu fie comise abuzuri, iar oricine a comis ilegalități să plătească, conform legilor în vigoare”, a mai scris ea.

Șefa statului a evitat să comenteze acuzația procurorului general suspendat, care a afirmat că reținerea sa este o răzbunare din partea președintei. Maia Sandu a evitat să comenteze și acuzațiile din partea controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, care spune că președinta a insistat pentru ca SIS să o rețină și pe soția lui Stoianoglo.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost reținut, marți seara, pentru 72 de ore. Pe numele său sunt patru capete de acuzare.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button