fbpx

„O faceți pe niznaiu”. Ceban anunță că va da în judecată Guvernul pentru majorarea „ilegală” a tarifului la gaze

Primarul general al Municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că va acționa în judecată Guvernul Republicii Moldova și Comisia Situații Excepționale (CSE), care au aprobat majorarea „ilegală” retroactivă a tarifului la gaz. În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei, Ceban a precizat că din cauza acestei majorări, municipalitatea trebuie să achite suplimentar peste 300 de milioane de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Eu cred ferm că trebuie imediat de transmis cererea prealabilă către ANRE, de suspendare a tarifului, și cererea de chemare în judecată a Guvernului și CESP pentru că a dat ilegal aceste indicații. De asemenea, eventual este nevoie să se depună o plângeri pe ANRE precum că au îndeplinit indicațiile ilegale, în acest sens, deoarece ANRE a priori este o instituție independentă. O fac pe niznaiul, în această situație voi purtați vina”, a declarat Ion Ceban la ședința de astăzi a Primăriei.

Citește și: „Cine-i responsabil de absurditatea tarifelor plătite retroactiv”? Plîngău critică decizia CSE de majorare a prețului la gaze

Primarul Chișinăului consideră ilegală această decizie privind achitarea retroactivă a tarifului la gazele naturale. Mai mult ca atât, Ceban se revoltă că din această cauză, municipalitatea va trebui să achite suplimentar peste 300 de milioane de lei.

„Din cauza prostiei guvernanților, plătim peste 300 de milioane de lei suplimentar. Bani din care primăria ar fi procurat încă 110 autobuze noi, ar fi reparat capital trei străzi similare străzii Albișoara, ar fi reparat și redeschis toate școlile închise anterior de Maia Sandu”, a precizat Ceban în cadrul ședinței.

Citește și: „E trist să văd cum unii și-au găsit dușmanul politic în mine”. Reacția lui Spînu la acuzațiile lui Slusari

Articole asemănătoare

Back to top button