fbpx

„Cine-i responsabil de absurditatea tarifelor plătite retroactiv”? Plîngău critică decizia CSE de majorare a prețului la gaze

Președintele interimar al Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, s-a arătat indignat de postarea deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate, (PAS) Dumitru Alaiba, în care susține că guvernarea se confruntă cu un sabotaj din partea Rusiei, iar aplicarea retroactivă a tarifelor este absurdă, în condițiile în care aceasta a fost votată de Comisia Situații Excepționale (CSE). 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Se depun eforturi supraumane ca sabotajul Rusiei să fie prezentat în fața oamenilor ca 100% eșecul guvernării. Nu guvernul crește prețurile la gaz. Gazprom crește prețurile la gaz. Nici măcar ANRE, apropos. Cât despre decizia ANRE, e doar normal să avem mari semne de întrebare. Am văzut multe trucuri, dar unul ca ăsta – încă nu. Poate și Ministerul Finanțelor să aplice aceeași logică și să crească impozitul pe venit pentru tot anul 2021? Așa, ca să continuăm ciclul absurdului”, a scris pe Facebook, Dumitru Alaiba.

În replică, liderul interimar al Platformei DA menționează că decizia privind ajustarea tarifelor și aplicarea lor retroactiv a fost votată de Comisia pentru Situații Excepționale care este condusă de prim-ministra Natalia Gavrilița.

„Dânsul declară că ANRE și Rusia îi sabotează și că e o absurditate să pui prețurile retroactiv. Absolut de acord cu domnul deputat, doar că, la 27 ianuarie 2022, – atenție! – tocmai Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a adoptat Dispoziția nr. 2, prin care se dispune ca ANRE să ajusteze, până la 31 ianuarie 2022, reglementarea noilor tarife la gazele naturale, care vor fi aplicate începând cu 1 ianuarie 2022. Așadar, domnule deputat, cine-i responsabil de absurditatea tarifelor plătite retroactiv?”, declară Plângău în postarea sa.

Totodată, Plîngău susție ideea colegului său de partid, Alexandr Slusari, prin care Andrei Spînu trebuie demis din funcție și îl îndeamnă pe Alaiba să „mai facă o pauză din a posta falsuri pe net”.

„Poate că Dvs nu citiți actele oficiale, dar să știți că sunt oameni care citesc nu doar trucurile ieftine de pe Facebook, pentru care plătim mult, dar și absurditățile votate de unii. Pentru absurdul în care am ajuns, Andrei Spînu trebuie urgent demis, iar domnul Alaiba să mai facă o pauză din a posta falsuri pe net sau, cel puțin, să specifice în adresa cui e orientată critica lui fioroasă”, a punctat liderul interimar al Platformei DA.

Citește și: „E trist să văd cum unii și-au găsit dușmanul politic în mine”. Reacția lui Spînu la acuzațiile lui Slusari

Articole asemănătoare

Back to top button