fbpx

Ministrul de Externe: „Riscul continuării războiului din Ucraina este foarte mare”

Toți partenerii noștri se pregătesc deja pentru un război lung în Ucraina, a declarat ministrul de Externe, Nicu Popescu. Potrivit acestuia, orice guvern va fi obligat să țină cont de riscurile existente și posibilele scenarii negative, chiar dacă evoluția evenimentelor va fi pozitivă. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 11 ianuarie a emisiunii „Новая неделя” с Анатолием Голя de la TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vicepremierul a subliniat că astăzi, mulți se tem că războiul va fi lung și nu se va încheia în 2023.

Riscul continuării războiului sunt foarte mari. Acest lucru nu înseamnă că vor exista schimbări la scară largă în starea liniei frontului. Dar până la un acord între părți pentru a opri ostilitățile, războiul continuă. Multe efecte negative persistă pe întregul spectru de probleme.

Acum, toți partenerii noștri au răspândit deja planificarea și pregătirea psihologică, administrativă și politică pentru faptul că războiul poate dura relativ mult timp.

Dar, de fapt, nu prea contează cât de exactă va fi analiza noastră, capacitatea de a prezice evoluția evenimentelor, pentru că orice guvern este obligat să se pregătească pentru orice scenarii, pozitive și negative”, a spus șeful diplomației de la Chișinău.

Pe 11 ianuarie 2023 se împlinesc deja 322 de zile de când Rusia a invadat Ucraina.

Articole asemănătoare

Back to top button