fbpx

Maia Sandu a înmânat distincții mai multor oameni de cultură

Șefa statului a înmânat vineri distincții de stat mai multor oameni de cultură din Republica Moldova. Medalia „Mihai Eminescu” și diverse titluri onorifice au fost acordate, prin decret prezidențial, la 15 ianuarie, de Ziua Națională a Culturii.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În cadrul ceremoniei de acordare a distincțiilor, desfășurată la Președinție, Maia Sandu i-a felicitat pe toți laureații, exprimându-și admirația pentru talentul lor și pentru stoicismul și curajul de a face artă de calitate, indiferent că e la Chișinău, Bălți, Cahul, Drochia, Telenești și Nisporeni sau la Viena ori Copenhaga.

Potrivit președintei, fiecare dintre ei – fie că sunt regizori, actori, jurnaliști, bibliotecari, muzicieni sau pictori – sunt arhitecții sufletului poporului nostru, iar de vocile lor, de penițele sau arcușurile lor depinde ce formă și ce lumină va avea acest suflet.

„Se spune că, atunci când armele vorbesc, muzele tac. Însă atunci când muzele tac, înflorește răul și întunericul – și nu trebuie să admitem acest lucru. Laureații de azi, prin munca și talentul lor, ne aduc lumina artei și a binelui. Împreună facem Moldova mai demnă, mai frumoasă, mai înțeleaptă și mai plină de viitor”, a declarat președinta.

Decretul prezidențial și lista premiaților poate fi văzută AICI.

Articole asemănătoare

Back to top button