fbpx

Încă 20 de zile de arest la domiciliu pentru deputata Marina Tauber

„Învinuita Marina Tauber a primit încă 20 zile arest la domiciliu”. Este anunțul făcut în această seară de către Procuratura Anticorupție cu referire la deputata și vicepreședinta Partidului Șor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, Judecătoria Chișinau, sediul Ciocana, a dispus joi, 18 mai, prelungirea arestului la domiciliu cu 20 de zile în privința acesteia.

Amintim că pe 1 mai, deputata Marina Tauber a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în rută spre Tel Aviv, Israel, prin Istanbul, Turcia. La baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei (conform art. 170, Codul de procedură penală).

Deputata a declarat că nu intenționa să fugă din Republica Moldova și a afirmat că ar fi fost reținută în contextul alegerilor din Găgăuzia, unde candidata Partidului Șor, Evghenia Guțul, a acces în turul doi de scrutin.

Vezi și: „A utilizat telefoane speciale pentru a da indicații”. Cum justifică Procuratura Anticorupție reținerea lui Tauber

Amintim că Marina Tauber este vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Șor”.

Deputata susține că este nevinovată și că acuzațiile sunt de fapt motivate politic.

Articole asemănătoare

Back to top button