fbpx

„A utilizat telefoane speciale pentru a da indicații”. Cum justifică Procuratura Anticorupție reținerea lui Tauber

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber și-ar fi procurat biletul spre Israel la două zile după ce a fost anunțată că procurorii vor cere înlocuirea măsurii preventive liberarea provizorie sub control judiciar în arest preventiv. Declarațiile au fost făcute de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, și procurorul de caz, Ghennadi Epure, în cadrul unui briefing de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, aceasta ar fi dat indicații directe președinților și vicepreședinților oficiilor teritoriale din țară cum să aducă oameni la manifestații, să organizeze transport și cum să fie recepționați banii pentru remunerarea persoanelor.

„În această perioadă, având restricția de a comunica cu învinuiții de pe dosar și a purta discuții telefonice, a folosit telefoane speciale cu aplicația Bria prin care a purtat conferințe dând indicații directe președinților și vice-președinților oficiilor teritoriale din R. Moldova cum să racoleze persoanele pentru a participa la proteste, cum să organizeze transportul centralizat din diferite raioane către municipiul Chișinău și cum vor fi recepționați banii pe timp de noapte în pungi și plicuri”, a spus procurorul Epure.

„Dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR” este la etapă finală, se află pe masa procurorilor pentru a fi transmis instanței de judecată și examinarea în fond. Dat fiind acest fapt, am decis înaintarea cererii privind înlocuirea măsurii preventive liberarea provizorie sub control judiciar în arest preventiv în privința Marinei Tauber. De aceea, la 28 aprilie, am informat avocații asupra faptului că demersul a fost înregistrat. Știind despre acest fapt, Tauber Marina, la 30 aprilie, ora 21:00, a decis să procure biletele și să plece peste hotarele Republicii Moldova”, a declarat procurorul de caz.

Amintim că pe 1 mai, deputata Marina Tauber a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în rută spre Tel Aviv, Israel, prin Istanbul, Turcia. La baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei (conform art. 170, Codul de procedură penală).

Articole asemănătoare

Back to top button