fbpx

Gaibu și-a enumerat realizările și și-a justificat demisia de la șefia Ministerului Economiei. Ce i-a comentat o fostă colegă de la Guvern

Sergiu Gaibu, fostul ministru al Economiei, a venit cu un mesaj după ce prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat miercuri demisia celui vizat. Acesta și-a enumerat realizările și și-a justificat demisia de la șefia Ministerului Economiei. Postarea acestuia a fost comentată de fosta ministră a Mediului, Iuliana Cataragiu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am depus demisia din funcția de Ministru al Economiei. A fost un an+ plin de muncă, reforme și proiecte. Am reconstituit Ministerul Economiei cu o focusare pe politicile economice și mediul de afaceri. Am inițiat reforma agențiilor subordonate, ODA fiind pe deplin reformată, cu o guvernanță modernă, demnă de spiritul european, iar reforma Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorului (ISSPNPC) este pe final.

Un amplu program de reformare a infrastructurii calității a fost conceptut cu Banca Mondială și deja inițiat din această toamnă, de rând cu alte componente de susținere a antreprenorilor prin ODA și simplificare a proceselor și digitalizarea de acte permisive cu un buget total de 50 mln de dolari pentru următorii 5 ani. Împreună cu ODA am revizuit toate programele existente și am creat programe noi de susținere a antreprenorilor, au fost crescută susținerea incubatoarelor regionale pentru a un sprinjin sporit antreprenorilor din zonele rurale. (…)

Reformele de-abia au început și este încă o cale lungă de parcurs pentru a deveni o societate cu instituții bine organizate și politici raționale pentru dezvoltarea inițiativelor private. Urez mult succes echipei guvernamentale și celei ministeriale să implementeze consecvent și pragmatic toate reformele cu adevărat necesare Moldovei”, a scris Gaibu în mesajul său.

Fosta colegă din cabinetul de miniștri, Iuliana Cantaragiu, nu a ezitat să vină cu un comentariu.

„Sergiu, tu ești cel mai bun ministru al economiei din cei pe care i-am avut până acum”, a scris fosta ministră a Mediului.

Precizăm că ședința Guvernului din 16 noiembrie a început cu o serie de remanieri. Astfel, după ce Sergiu Gaibu a demisionat, funcția de ministru al Economiei va fi ocupată de Dumitru Alaiba. Totodată, Rodica Iordanov va fi noua șefă la Ministerul Mediului.

De asemenea, fost anunțat și că Eugen Cozonac a demisionat din funcția de director Agenției Proprietăți Publice (APP). În locul lui a fost numit Alexandru Musteață.

Gavrilița a adăugat că vor urma și alte numiri în instituțiile subordonate Guvernului.

Articole asemănătoare

Back to top button