fbpx

ultima oră | Remanieri la Guvern: Cine sunt noii miniștri ai Economiei și Mediului

Prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat miercuri, 16 noiembrie, în cadrul ședinței cabinetului de miniștri, remanieri la Guvern. Astfel, după ce Sergiu Gaibu a demisionat, funcția de ministru al Economiei va fi ocupată de Dumitru Alaiba. Totodată, Rodica Iordanov va fi noua șefă la Ministerul Mediului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Astăzi și-a dat demisia domnul ministru Sergiu Gaibu, îi mulțumim pentru lucrul său, el a făcut anumite reforma foarte importante, în primul rând este vorba despre organizația de dezvoltare a antreprenoriatului iar programele care au fost pornite și formate în această organizație, este vorba de fondul de garantare a creditelor, a pus bazele fondului FACEM, bugetul instituției a crescut practic de trei ori, am văzut și acele compensații care au fost acordate antreprenorilor pentru perioada de iarnă în procesul de producție, marja comercială”, a declara Natalia Gavrilița.

Totodată, la șefia Ministerului Mediului a fost instituită Rodica Iordanov.

„De asemenea tot în această săptămâni, va fi numită la portofoliul de mediu, doamna Rodica Iordanov, la moment ea este secretar de stat în acest minister, persoanele trebuie să treacă anumite proceduri și vor depune jurământul cu prima ocazie”, a declarat șefa Guvernului.

Amintim că fosta ministră a Mediului, Iuliana Cantaragiu, și-a anunțat demisia din funcție, joi, 8 septembrie.

În cadrul ședinței Guvernului din 16 noiembrie a fost anunțat și că Eugen Cozonac a demisionat din funcția de director Agenției Proprietăți Publice (APP). În locul lui a fost numit Alexandru Musteață.

Gavrilița a adăugat că vor urma și alte numiri în instituțiile subordonate Guvernului.

Articole asemănătoare

Back to top button