fbpx

ultima oră | Ministerul Mediului rămâne fără stăpân. Iuliana Cantaragiu și-a dat demisia

Ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, și-a anunțat demisia din funcție, joi, 8 septembrie. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Dragi prieteni,

Azi mi-am depus demisia din funcția de ministră a Mediului. A fost un an plin de muncă, reforme și proiecte. Am redat mediului ministerul comasat de guvernările anterioare. Am inițiat reforma agențiilor subordonate, care sper să fie finalizată până la sfârșitul acestui an, și am creat premisele unei funcționări corecte, integre, transparente la Moldsilva, Apele Moldovei, Agenția de Mediu, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Am asigurat instituționalizarea ariilor protejate de stat – Rezervația Biosferei Prutul de Jos, am reușit crearea Parcul Național Nistrul de Jos, lucru așteptat de ecologiști timp de 20 de ani.

Am reușit să mișcăm din loc investiția în stația de epurare din Soroca. Am reușit deblocarea proceselor în domeniul gestionării deșeurilor, iar în trei regiuni de management al deșeurilor am pus bazele pentru demararea dezvoltarea infrastructurii.

Sunt recunoscătoare echipei mele și celor care m-au susținut în această perioadă. Am avut oportunitatea unică să activez din poziția de decident și știu acum mai bine ce provocări și limitări stau în fața ministerului, de aceea urez mult succes, curaj și putere viitorului ministru”, se arată în mesajul fostei ministre.

Amintim că ședința Guvernului de miercuri, 7 septembrie, a fost una tensionată. Mai mulți miniștri au primit mustrări din partea șefei Legislativului.

De reproșuri nu a scăpat nici ministra Mediului, care a anunțat că Linia verde dedicată informării populației despre disponibilitatea stocurilor de lemne este, „din punct de vedere tehnic, funcțională” și va fi lansată pe 7 septembrie, iar site-ul pe care ar urma să fie plasate informații cu privire la procesul de distribuire a lemnelor va fi lansat în câteva săptămâni, asta deși acest lucru trebuia făcut până pe 1 septembrie.

În context, prim-ministra Natalia Gavrilița a menționat că este necesară o organizare și o comunicare mai bună în ceea ce privește distribuirea lemnelor și a solicitat ca site-ul „să fie lansat până pe 15 septembrie”.

„Avem nevoie de o organizare și o comunicare mai bună în ceea ce privește distribuirea lemnelor. Am vorbit ca până la 1 septembrie să fie funcțională linia verde și am vorbit despre un site lemne.md”, a declarat Gavrilița.

Citește și: video | „Trebuia să se facă și nu s-a făcut, da, și?”. Reacția ministrei Mediului după reproșurile din partea prim-ministrei

 

Articole asemănătoare

Back to top button