fbpx

foto | Ministrul român de Externe, la Chișinău: România va susține R. Moldova în gestionarea crizelor ample cu care se confruntă

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, a venit într-o vizită de lucru în Republica Moldova, luni, 19 decembrie 2022. În contextul vizitei oficiale întreprinse la Chișinău, oficialul român a avut întrevederi cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu și cu prim-ministra Natalia Gavrilița.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul discuțiilor cu președinta Maia Sandu, ministrul a subliniat importanța dialogului și cooperării bilaterale, reiterând susținerea deplină, pe mai departe, din partea României în gestionarea crizelor ample cu care se confruntă Republica Moldova și cetățenii săi, și în avansarea în ritm hotărât a reformelor necesare pentru aderarea la Uniunea Europeană, în eliminarea vulnerabilităților existente în domeniul esențial al securității energetice, precum și în îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor.

Foto: MAE

În ceea ce privește întrevederea cu șefa Guvernului de la Chișinău, discuția oficialilor a vizat oportunitățile oferite de cooperarea dintre cele două foruri legislative pentru facilitarea atât a reformelor ample lansate de administrația de la Chișinău, cât și a procesului de integrare europeană.

Foto: MAE

În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a salutat cooperarea bilaterală foarte activă pe linie parlamentară atât la nivel de comisii, cât și prin dialogul constant între liderii Legislativelor de la București și Chișinău. De asemenea, a evocat Ședința comună a Parlamentului României și Parlamentului Republicii Moldova care a avut loc la Chișinău, la 18 iunie 2022”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României.

Programul ministrului afacerilor externe al României a inclus, de asemenea, o primire la Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Foto: MAE

În cadrul acesteia, cei doi demnitari au discutat cu privire la oportunitățile oferite de cooperarea dintre cele două foruri legislative pentru facilitarea atât a reformelor ample lansate de administrația de la Chișinău, cât și a procesului de integrare europeană”, transmite MAE România.

Articole asemănătoare

Back to top button