fbpx

Expert: Platforma Pentru Moldova va avea un cuvânt greu de spus în viitoarele dezbateri politice

Platforma parlamentară Pentru Moldova, creată recent, are un potențial politic important și este în continuă creștere, ceea ce înseamnă că va deveni un jucător politic important în Parlament și în viața politică din Republica Moldova, consideră cunoscutul analist Corneliu Ciurea într-un editorial.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

El face referire la ascensiunea numerică rapidă a platformei, care a ajuns deja la 16 membri. „Din punct de vedere politic, Platforma Pentru Moldova este o forță deloc de neglijat avînd în vedere că e a doua putere din parlament. În continuare, acest grup va participa la toate acțiunile de constituire de noi majorități parlamentare cu excepția poate unei neverosimile cuplări dintre socialiști și PAS”.

De asemenea, Corneliu Ciurea menționează că în pofida tuturor criticilor, cea mai importantă componentă a Platformei – Partidul Șor trebuie privit ca o forță politică autentică, având un electorat stabil.

Partidul Șor pare să fie chiar unul din puținele partide din Moldova care nu se teme de anticipate. Multă lume cu ifose strîmbă din nas când aude de magazinele Merișor și de Orheiland. E dreptul lor. Din punct de vedere politic, însă, aceste acțiuni au un efect considerabil ceea ce demonstrează ca oamenii au gust pentru acțiuni direcționate spre ameliorarea nivelului lor de trai. Atâta timp cît vom avea sărăcie în Moldova, vom avea nevoie și de politicieni care să întreprindă acțiuni consistente în vederea reducerii sărăciei”, notează expertul.

În final, acesta menționează că, după toate aparențele, actualul Parlament își va continua mandatul, în pofida intențiilor anunțate de dizolvare. În acest condiții, platforma Pentru Moldova va avea un rol din ce în ce mai mare în activitatea parlamentară și politică, mai ales că este de așteptat că va crește numeric și în continuare.

Platforma Pentru Moldova dispune de o serie de atuuri care o recomandă, în pofida hater-ilor, să devină o prezență din ce în ce mai activă pe scena politică. Avînd un nucleu electoral solid (7-8%) și o fracțiune parlamentară în creștere, beneficiind de un suport financiar notabil dar și targetând propriile acțiuni asupra unui număr impunător de oameni nevoiași din Moldova, Platforma pentru Moldova va avea un cuvânt greu de spus în viitoarele dezbateri politice din parlament și din societate”, concluzionează Corneliu Ciurea.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button