fbpx

După protestele veteranilor, Platforma DA anunță că va înainta o moțiune simplă împotriva lui Pavel Voicu

După ce un grup de veterani ai războiului de pe Nistru au protestat miercuri în fața Ministerului de Interne, cerând demisia conducerii instituției, Platforma DA anunță că va înainta o moțiune simplă împotriva lui Pavel Voicu. Anunțul a fost făcut de Chiril Moțpan,  deputat al fracțiunii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Moțiunea ar urma să fie înaintată în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului. Potrivit lui Moțpan, ministrul de Interne ar face parte din „sistemul” lui Igor Dodon, iar „dacă va cădea o piesă, celelalte vor începe să se clatine.”

„Fracțiunea parlamentară Platforma DA va înainta o moțiune simplă împotriva ministrului Pavel Voicu, una din piesele puternice ale lui Igor Dodon. Sistemul corupt urmează să fie demontat piesă cu piesă. Acest lucru îl cunosc bine și celelalte personaje apropiate lui Igor Dodon, care fac tot ce pot pentru a-și menține controlul cel puțin asupra unor structuri.

Oamenii asupra cărora planează suspiciuni de corupție trebuie investigați de organele competente. Primul pas pentru o țară normală este ca în funcțiile-cheie să avem oameni competenți și incoruptibili. Iar cei care s-au compromis trebuie să apară în fața justiției și să demonstreze în instanță dacă au comis ilegalități sau nu, nu să se spele pe mâini sau să insulte jurnaliștii independenți de investigație”, scrie Moțpan.

Precizăm că, Parlamentul urmează să se întrunească astăzi în ședință, după o pauză mai mare de două luni. Întrunirea va avea loc la 10:00, însă deocamdată nu se cunoaște agendă. Ultima dată deputații s-au adunat în sala de ședințe pe 11 septembrie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button