fbpx

video | „Ne-au gazat, ne-au electrocutat, ne-au rupt mâinile”. Un grup de veterani a protestat la Guvern, PG și MAI, cerând demisia ministrului Voicu

După ce au protestat luni la Inspectoratul General al Poliției, astăzi un grup de veterani au manifestat în fața clădirilor Guvernului, Procuraturii Generale (PD) și a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Aceștia se arată nemulțumiți de atitudinea acestor instituții față de ei, argumentând că foarte mulți veterani sunt cercetați în cauze penale și contravenționale, iar tratamentul de care au avut parte la Varnița, acolo unde monitorizau situația votării din 15 noiembrie, este unul degradant.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Noi suntem acei care au monitorizat alegerile. Ne-au gazat, ne-au electrocutat, ne-au rupt mâinile. De aceea, unire veterani!”, a declarat un reprezentant al combatanților.

Protestatarii și-au început protestul în fața Guvernului, după care au ajuns la MAI și la PG. „Echipați” cu drapelul Republicii Moldova, veteranii au scandat „Unire”, „Jos kuliokarii!” și „Noi suntem poporul!”.

Demersuri la MAI și PG

Combatanții indignați au depus câte un demers la Ministerul de Interne și la Procuratura Generală.

Avem foarte mulți veterani care au dosare contravenționale și penale pentru faptul că noi ne cerem drepturile și ceea ce ne aparține. Nu vrem mult. Vrem o indemnizație lunară, o poliță de asigurare, un tratament gratis. Avem foarte mulți colegi care deja au decedat”, declară protestatarii.

Suntem amendați, suntem intimidați, suntem persecutați, urmăriți la orice pas. Noi suntem cei mai mari teroriști din țară? Suntem cei mai mari bandiți în țara asta, care am luptat pentru ea? Noi am meritat așa ceva?”, au mai spus aceștia, scandând „Jos Guvernul!”.

MAI afirmă că a asigurat ordinea publică conform legii: Dacă veteranii au nemulțumiri, pot apela la instituțiile statului

Angajații MAI au asigurat ordinea și securitatea publică în strictă conformitate cu legea. Totodată, au fost întreprins toate măsurile necesare pentru ca scrutinul electoral să se desfășoare liber și democrat, fără abateri” – este reacția oferită pentru ZUGO de către Alina Zbancă, consiliera pe comunicare a ministrului de Interne, Pavel Voicu.

Potrivit ei, dacă veteranii au nemulțumiri vizavi de intervenția polițiștilor sau alte acțiuni de care MAI este responsabil, există instituțiile statului la care pot apela cu demersuri oficiale și probe, pentru a fi examinate.

Citește și: video | Discuții aprinse și scandări la IGP. Un grup de veterani au cerut demisia lui Maxian: „Vă ștergeți picioarele de noi”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button