fbpx

Dodon spune că Sandu face presiuni asupra judecătorilor: Dacă aș fi mers la CSM, cred că îmi sărea toată presa în cap

Liderul PSRM, Igor Dodon, consideră că întâlnirea de joi, 27 mai, a președintei Maia Sandu cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) este o presiune din partea Președinției la adresa sistemului judecătoresc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă aș fi mers la CSM sau în alte instanțe, cred că îmi sărea toată presa în cap, mai ales așa-numiții „ONG-iști de dreapta”, o mulțime de experți care se dau cu opinia. Aici evident că se tace. Această vizită ține, cred, de încă un posibil concurs pentru încă un membru la Curtea Constituțională”, a declarat Dodon vineri dimineața, în cadrul vlog-ului său săptămânal.

Vreau să mă adresez către toate instituțiile: nu vă lăsați presați. Nu permiteți cuiva să vină să vă dea indicații. Fiecare să își facă lucrul în limitele compentențelor”, a adăugat acesta.

Amintim că Maia Sandu s-a afișat joi dimineața la o ședință a CSM, în care le-a vorbit membrilor instituției despre presupuse acte de corupție în rândul judecătorilor, probleme legate de lupta cu contrabanda, Laundromat, dar și fraude din sistem.

O altă chestiune despre care a vorbit Sandu a fost așa-numita „cumpărare” a parlamentarilor. În același timp, ea a afirmat că independența justiției este compromisă, dar nu de o singură persoană, iar deciziile judecătorești „se vând ca la licitație”. Ea a apostrofat Consiliul pentru numirea unor judecători și i-a întrebat cum văd „curățarea” sistemului.

Articole asemănătoare

Back to top button