fbpx

doc | Vladimir Golovatiuc este candidatul socialiștilor la funcția de premier

Vladimir Golovatiuc este candidatul majorității parlamentare la funcția de premier. Anunțul a fost făcut de canalul TV6, afiliat Partidului ȘOR, care a publicat și acordul de semnarea a majorității.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anterior, Corneliu Furculiță a anunțat că Maia Sandu este invitată la consultări la 12:00. Acesta a vorbit în plen despre formarea majorității, însă nu a precizat candidatura pe care o are PSRM.

Anterior, Vladimir Golovatiuc a fost deputat, iar recent a devenit ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Pentru formarea majorității au semnat 53 de deputaț.

Precizăm că, Maia Sandu l-a înaintat pe actualul lider al PAS pentru funcție de premier după ce Mariana Durleșteanu a renunțat să candideze la șefia Executivului. Socialiștii afirmă că fosta ambasadoare a fost supusă presiunilor.

PSRM a contestat decretul șefei statului la Curtea Constituțional. Miercuri, Igor Dodon anunța că sunt identificați alți potențiali șefi de Guvern, numele final urmând să fie anunțat în cadrul ședinței de joi a Legislativului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button