fbpx

Dodon anunță când va fi numit noul candidat al socialiștilor la funcția de premier și o acuză pe Sandu că ar încalca hotărârile CC

Noul candidat al socialiștilor la funcția de premier va fi anunțat în cadrul ședinței de joi a Legislativului. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon, care o acuză de președintă că ar încălca hotărârile recente ale Curții Constituționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform ex-președintelui, Maia Sandu nu ar fi fost pregătită să accepte deschiderea deputaților și a conducerii PSRM, pentru a găsi o soluție pentru criza politică. „Noi am manifestat întreaga disponibilitate să avem un dialog pozitiv, constructiv, pentru a minimaliza pierderile umane în lupta cu pandemia COVID-19, dar și a celor social-economice, resimțite de țară”, susține Igor Dodon.

Socialiștii consideră că Decretul de desemnare a lui Igor Grosu, emis fără consultări cu majoritatea formalizată, ar încălca normele în vigoare. De menționat este că aceștia au înaintat deja o sesizare către Curtea Constituțională, solicitând suspendarea documentului și controlul legalității lui.

„Se va face apel la toți deputații, la grupurile parlamentare, să se alăture unei noi majorități parlamentare”, punctează Dodon.

Anterior, PSRM nu a susținut candidatura Nataliei Gavrilița, desemnată de Maia Sandu. În timp ce echipa ei își prezenta programul în Legislativ, formațiunea a anunțat că are o altă candidată – Mariana Durleșteanu, fostă ministră și ex-ambasadoare.

Ulterior, ultima a anunțat că își retrage candidatura de la funcția de premier, iar Maia Sandu l-a desemnat pe Igor Grosu la șefia Executivului. Socialiștii au declarat că nu îl vor susține și că vor înainta propriul candidat, precizând că Durleșteanu ar fi fost presată să ia decizia menționată.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button