fbpx

doc | „Trebuie demis din funcție”. ANI, sesizată în privința judecătorului CC, Vladimir Țurcan: E președintele unui partid

Partidul Unității Naționale (PUN) a sesizat Autoritatea Națională de Integritate (ANI) în privina judecătorului Curții Constituționale (CC), Vladimir Țurcan. Formațiunea afirmă că Țurcan este liderul unui partid politic și cere demisia acestuia din funcție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update) Vladimir Țurcan, a venit cu o reacție la sesizarea lui Octavian Țîcu, afirmând că nu este președinte și nici măcar membru al Partidului „Moldova Unită – Единая Молдова”, iar din 2019, nu este afiliat niciunei formațiuni politice.

Știrea inițială:

„Judecătorului Curții Constituționale Vladimir Țurcan trebuie să-i fie ridicată imunitatea și să fie demis din funcție.

Într-un stat de drept este inadmisibilă situația ca un judecător la Curtea Constituțională să fie și președinte a unui partid politic”, a scris pe Facebook președintele PUN, Octavian Țîcu.

Potrivit lui, acest judecător a ignorat în mod grosolan toate normele de drept, iar pentru acest fapt trebuie să răspundă.

„Cerem Autorității Naționale de Integritate să examineze în regim prioritar această sesizare și să constate incompatibilitatea acestor funcții”, a mai scris Țîcu, atașând și sesizarea sa la ANI.

ZUGO amintește că Vladimir Țurcan a fost ales judecător la CC în vara anului 2019. La scurt timp, acesta a devenit președintele instituției. Ulterior, Țurcan a fost înlocuit în această funcție de judecătoarea Domnica Manole. Anteriorii accederii sale în funcția de judecător constituțional, acesta a fost deputat al Partidului Socialiștilor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button