fbpx

Neagă că ar fi președinte de partid. Reacția judecătorului CC la sesizarea lui Octavian Țîcu

Magistratul Curții Constituționale (CC), Vladimir Țurcan, afirmă că nu este președinte și nici măcar membru al Partidului „Moldova Unită – Единая Молдова”, iar din 2019, nu este afiliat niciunei formațiuni politice. Se întâmplă după ce deputatul PUN, Octavian Țîcu, a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), în care afirmă că judecătorul constituțional este și lider al unui partid politic, cerând constararea incomptabilității și demiterea acestuia din funcție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-adevăr, am participat la fondarea partidului „Moldova Unită – Единая Молдова”, era sfârșitul anului 2009. Tot atunci, am fost ales președinte de partid pentru o perioadă de 3 sau 4 ani, nu mai țin minte. În 2010, când au avut loc alegerile parlamentare anticipate, partidul a fost inregistrat în calitate de concurent electoral.

La sfârșitul campaniei electorale, am suferit un accident rutier cu consecințe destul de grave și ca rezultat, în perioada 2011-20012 m-am ocupat de reabilitarea sănătății. Partidul, practic, nu a activat, iar ulterior, toți membrii au plecat și cu asta s-a terminat”, a declarat Vladimir Țurcan pentru newsmaker.md.

Acesta spune că în 2015 a devenit membru al PSRM, iar conform legii, odată cu aderarea la un partid, se suspendă calitatea de membru al altei formațiuni politice.

În 2015, eu am devenit membru al PSRM, iar conform Legii cu privire la partide, odată cu aderarea la alt partid, persoana pierde calitatea de membru al altei formațiuni. Din 2015 pâna în 16 august 2019, când am fost numit în funcția de judecător al CC, conform legii, am depus la PSRM cererea respectivă și de atunci nu sunt afiliat politic. Cu regret, legislația nu este perfectă și majoriatea partidelor înregistrate sunt conservate”, a mai spus Țurcan.

Articole asemănătoare

Back to top button