fbpx

doc | Sesizarea Maiei Sandu privind dizolvarea Parlamentului a fost înregistrată la Curtea Constituțională

Sesizarea Maiei Sandu privind dizolvarea Parlamentului a fost înregistrată la Curtea Constituțională (CC). Pe documentul publicat de magistrați se arată că acesta a fost depus pe 29 martie, la 16:45.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șefa statului consideră că toate circumstanțele pentru dizolvarea Legislativului sunt întrunite, deoarece „Parlamentul a eșuat să aleagă un Guvern din două încercări, de la demisia Guvernului Chicu au trecut trei luni”. Curtea nu a anunțat deocamdată când va fi examinat documentul.

Precizăm că, Maia Sandu a anunțat despre sesizarea care se depune la Curtea Constituțională după ce luni a avut consultări co socialiștii și Pentru Moldova. Anterior, cele două formațiuni au refuzat să discute cu președinta, motivând absența prind desfășurarea ședinței Legislativului.

În același timp, PSRM nu împărtășește ideea președintei referitor la alegerile parlamentare anticipate. Bunăoară, Igor Dodon afirma, după anunțul făcut de Sandu luni seara, că pe președintă „nu o interesează nimic în afară de câteva mandate în plus”

Sesizarea Maiei Sandu la CC privind dizolvarea Parlamentului: 29.03.2021 by ZUGO on Scribd

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button