fbpx

„Nu o interesează nimic în afară de câteva mandate în plus”. Igor Dodon, după ce Maia Sandu a sesizat CC pentru dizolvarea Parlamentului

„Nu o interesează nimic în afară de câteva mandate în plus”. Este declarația liderului socialiștilor, Igor Dodon, după ce președinta Maia Sandu a sesizat Curtea Constituțională (CC) pentru dizolvarea Parlamentului. În același timp, Dodon susține că formațiunea pe care o conduce „va face uz de toate  căile legale și politice” pentru a nu admite alegeri anticipate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cu regret, constatăm că pe doamna Maia Sandu nu o interesează nimic în afară de câteva mandate în plus pentru partidul ei, PAS. Ea vrea anticipate. Acesta e răspunsul ei pentru pandemie, pentru orice criză și orice problemă din societate. În timp ce țara are nevoie urgent de vaccin salvator și de învestirea unui Guvern Anticriză, șeful statului cere ultimativ alegeri anticipate. Aceasta este pur și simplu iresponsabil”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Dodon susține că va face tot posibilul ca alegerile parlamentare anticipate să nu fie declanșate.

„Socialiștii vor face uz de toate căile constituționale, legale și politice pentru a nu admite alegeri anticipate parlamentare în plină pandemie, pentru a proteja cetățenii și a-i asigura cu cel puțin 1 milion de vaccinuri. Noi considerăm că alegerile anticipate sunt extrem de periculoase dacă nu vom avea vaccinați cel puțin 300-400 de mii de oameni”, a mai spus socialistul.

ZUGO amintește că Maia Sandu a sesizat Curtea Constituțională (CC). Președinta le cere magistraților să se expună dacă există sau nu circumstanțe pentru dizolvarea actualului Parlament. În cazul în care judecătorii vor admite o asemenea posibilitate, vor fi declanșate, imediat, alegeri parlamentare anticipate, a subliniat președinta.

„Alegerile anticipate constituie șansa cetățenilor de a-și alege deputați care să le reprezinte cu adevărat interesele, să scoată țara din criză și să o scape de corupție. Alegerile anticipate sunt soluția care poate vindeca țara noastră”, a spus Sandu, după consultările cu fracțiunile parlamentare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button