fbpx

doc | Andrei Spînu, numit în funcția de secretar general al Președinției. Maia Sandu a semnat decretul

Președinta Maia Sandu a semnat luni, 12 decembrie, decretul prin care Andrei Spînu este numit în funcția de secretar general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul vicepremier își va asuma funcția începând cu data de 14 februarie 2023.

Veaceslav Negruța, care a fost până acum secretar general al Președinției, își va continua activitatea în calitate de consilier în domeniul economic.

827 by ZUGO on Scribd

Menționăm că nu este prima dată când Andrei Spînu ocupă funcția de secretar general al Aparatului Președintelui. Politicianul s-a mai aflat în această poziție din decembrie 2020, până la investirea Guvernului Gavrilița din 6 august 2021.

Amintim că în după-amiaza zilei de vineri, 10 februarie, Guvernul condus de Natalia Gavrilița și-a dat demisia. Guvernul Gavriliţa a fost învestit în august 2021. Timp de mai bine de un an, în componența Executivului au existat cinci modificări, fiind schimbați miniștrii Agriculturii, Mediului, Economiei, Muncii și Protecției Sociale, dar și vicepremierul pentru Reintegrare.

Câteva ore mai târziu, consilierul prezidențial Dorin Recean a fost propus la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către șefa statului, Maia Sandu, în urma consultărilor cu fracțiunile parlamentare.

Articole asemănătoare

Back to top button