fbpx

Democrații ar putea semna acordul propus de PAS, însă vor impune condiții. Declarația lui Filip

PDM ar putea semna acordul propus de PAS pentru a declanșa scrutinul parlamentar anticipat. Totuși, potrivit lui Pavel Filip, vor fi impuse anumite condiții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Democrații spună că nu este corect ca acordul să prevadă că nu se va asigura cvorum, deoarece acesta fapt contravine activității parlamentarilor, a declarat Filip în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova. Deputatul a punctat că PDM va insista ca sintagma să fie modificată, menționându-se că nu va fi oferit sprijin politic candidaților la funcția de premier.

În același timp, Filip susține că în Executiv nu se lucrează actualmente. El a menționat că o altă condiție a democraților ar fi ca Guvernul interimar să activeze eficient.

„Înainte de a se produce acest eveniment, să avem discuții, consultări care trebuie să fie organizate de președinta Republicii Moldova cu fracțiunile parlamentare, în vederea asigurării a cetățenilor Republicii Moldova că dacă se merge pe această cale acest Guvern interimar să reprezinte o echipă care se va îngriji de problemele cetățenilor.

Noi știm ce se întâmplă astăzi. În Guvern nu se lucrează. Știu și din experiența pe care o am, atunci când un Guvern este în demisie nu prea se lucrează pe coridoare guvernamentale. Relații externe nu prea avem. Nimeni nu discută serios cu un Guvern în demisie. Și atunci, să obținem un răspuns clar: Cine va gestiona criza pandemică, criza economică, criza socială și dimensiunea socială?”, a conchis Filip.

În același timp, Filip se declară încrezut că Ion Chicu și-a dat demisia după ce PDM s-a retras din coaliție. Acesta consideră că fostul premier nu ar fi vrut să activeze cu susținerea formațiunii Șor. Pe de altă parte, el îi solicită Maiei Sandu să nu înainteze un premier butaforic, ci unul care să aibă o echipă și un program bun de guvernare.

Precizăm că, anterior, șefa statului a primit mai multe sugestii pentru candidaturi la funcția de premier. În timp ce socialiștii i-au înaintat ultimatum să o înainteze până pe 1 februarie, iar Dodon a declarat că PSRM ar putea susține „orișicare candidat”, Vladimir Voronin și Renato Usatîi s-au autopropus să fie desemnați.

Chiar dacă ultima zi de mandat a lui Ion Chicu a fost 31 decembrie, nu avem încă un candidat. Anterior, Maia Sandu anunța că așteaptă decizia Curții Constituționale referitoare la autodizolvarea Parlamentului. După ce magistrații au decis că procesul nu este posibil, președinta a declarat că în această săptămână urmează să anunțe următorii pași pe care îi va întreprinde.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button