fbpx

Decis! Modificarea Legii Procuraturii a fost votată în a doua lectură

Proiectul propus de Ministerul Justiției, care prevedere modificarea Legii Procuraturii, a fost aprobat și în a doua lectură – cea finală. Decizia a fost luată ieri la ședința Parlamentului, după ora 22:00.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițiativa a fost supusă votului după ce, tot ieri, aceasta a fost avizată pozitiv în primă lectură. Așadar, pentru modificarea legii au votat 55 de deputați.

Potrivit președintelui Comisiei juridice, Sergiu Litvinenco, pentru aprobarea proiectului s-a ținut cont de amendamentele deputaților, propunerile comisiilor permanente și obiecțiile de ordin tehnic ale Direcției juridice a Parlamentului.

Menționăm că acest proiect se referă la schimbarea metodei de alegere a procurorului general. Mai exact: o comisie formată în cadrul Ministerului Justiției va organiza concursul și va înainta CSP-ului cel puțin doi candidați dintre cei înscriși. La rândului său, Consiliul va alege procurorul general și îl va înainta președintelui țării.

De menționat că, datorită modificării legii, concursul anunțat de CSP – cu privire la alegerea noului procuror – este anulat.

Articole asemănătoare

Back to top button