fbpx

Noua Lege a Procuraturii a fost aprobată în primă lectură. Cine a susținut proiectul?

Proiectul de modificare a Legii Precuraturii a fost supus aprobării în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, care a avut loc astăzi. În urma mai multor dezbateri, proiectul a fost aprobat pozitiv, fiind susținut de deputații din majoritatea parlamentară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe de altă parte, cei din Partidul Șor și Partidul Democrat au fost contra inițiativei propuse de Ministerul Justiției.

În timp ce ministra Olesea Stamate a susținut că proiectul nu va reduce din atribuțiile CSP, cei din PDM și Partidul Șor au avut o altă părere: „Încălcați Constituția… Sistați un concurs absolut legal care este pornit”, a punctat Pavel Filip.

Menționăm că acest proiect se referă la schimbarea metodei de alegere a procurorului general. Mai exact: o comisie formată în cadrul Ministerului Justiției va organiza concursul. Aceasta va cuprinde următorii specialiști: un fost procuror sau judecător cu o experiență de muncă de cel puțin 10 ani, un expert recunoscut în domeniul dreptului, un reprezentant al Președinției, un reprezentant al societății civile și un psiholog. Cel puțin doi candidați dintre cei înscriși vor fi înaintați, ulterior, CSP-ului.

Articole asemănătoare

Back to top button