fbpx

video | Țîcu, satisfăcut de cele 2% acumulate la prezidențiale: „PUN s-a impus ca principalul partid unionist”

Președintele Partidului Unității Naționale (PUN), dar și unul dintre candidații la fotoliul de președinte al Republicii Moldova, Octavian Țîcu, a făcut primele declarații după anunțarea rezultatelor la alegerile din 1 noiembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În primul rând, Octavian Țîcu a ținut să mulțumească celor peste 27.000 de alegători, dar și să își asigure susținătorii că chiar și în afara cursei electorale, PUN nu își va schimba perspectiva și va susține candidatul de dreapta.

Noi rămânem fermi angajamentului nostru pe care l-am declarat și în campania electorală, susținerea PUN și a mea personală, va fi contra lui Igor Dodon. Votul nostru va fi unul anti-Dodon, așa cum l-am declarat, va fi pro-Europa și pro-România”, a spus Țîcu.

De asemenea, Octavian Țîcu crede că frica mai multor unioniști a slăbit rezultatele sale.

Este regretabil faptul că cetățenii Republicii Moldova nu au înțeles pe deplin oferta pe care am făcut-o. Regretăm faptul că mulți unioniști, din frica ca Igor Dodon să nu câștige din prima, au votat util candidatul PAS și s-a dovedit că e rezultatul unei manipulări. Prin asta ați slăbit polul unionist. Dacă am fi votat politic cu încrederea pentru românism am fi fost la ora actuală al doilea partid ca importanță pe șchierul de dreapta”, a mai declarat președintele PUN.

Precizăm că Octavian Țîcu a acumulat 2.01% din sufragii (27.170 de voturi), fiind al șaselea candidat în preferințele alegătorilor.

Acesta a declarat astăzi că acest rezultat este unul „satisfăcător” pentru formațiunea pe care o reprezintă. Mai mult, acesta susține că rezultatul a demonstrat că PUN este prima opțiunea politică de pe nișa unionistă.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button