fbpx

video | Pe cine va susține partidul lui Cavcaliuc la prezidențiale? PACE și-a anunțat poziția față de scrutin

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) și-a prezentat poziția față de alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Președintele formațiunii, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat într-o conferință de presă că PACE nu va susține niciun candidat la scrutinul de duminică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nu vom participa și nu vom susține niciun candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Considerăm că cetățenii Republicii Moldova, simpatizanții și membrii PACE, sunt în drept să decidă singuri dacă merg sau nu la alegeri sau dacă votează sau nu pentru un candidat sau altul. PACE nu susține niciun candidat”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

Fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției susține că această decizie a fost luată inclusiv pentru că partidele de dreapta au refuzat o inițiativă a formațiunii sale.

PACE a dat dovadă de maturitate politică și responsabilitate înaltă și a făcut un apel public către partidele pro-europene, pe care le-am chemat la dialog pentru a ne uni eforturile și să susținem un candidat unic pentru a învinge în această cursă electorală și a duce țara spre reforme și spre marea familie europeană. Cu părere de rău, liderii partidelor cărora ne-am adresat n-au găsit altceva decât să-și pună în față ego-ul și interesul îngust de partid în detrimentul societății și a țării”, a spus Gheorghe Cavcaliuc.

Potrivit lui Cavcaliuc, decizia Consiliului Național Politic al formațiunii a fost luată în mod unanim.

În cazul celui de-al doilea tur de scrutin, PACE se va convoca într-o nouă ședința a Consiliului Național Politic și va decide dacă va susține sau nu un candidat”, a adăugat Cavcaliuc.

Articole asemănătoare

Back to top button