fbpx

video | La Varnița s-ar face liste cu alegători transnistrieni, iar autobuzele cu oameni ar circula la fiecare șapte minute

Mai multe filmulețe, în care a fost surprins un număr mare de autobuze și microbuze care ar transportau alegătorii la Varnița, circulă pe rețele. De asemenea, un tânăr a surprins cum la Varnița s-ar fi făcut liste cu alegători. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un video postat pe rețelele de socializare, au fost surprinse mai multe persoane, care ar fi fost înscrise în anumite liste. De asemenea, autorul filmulețului a înregistrat și mai multe mașini cu numere transistriene care așteptau.

Totodată, autorul clipului a menționat că toate persoanele care erau înscrise în liste ar fi primit indicații să voteze pentru candidatul independent, Igor Dodon.

Localnicii și veteranii, revoltați de transportul care venea și pleca la intervale de șapte minute, au început să noteze numerele de înmatriculare a autoturismelor și urmează să dea lista pe mâna poliției.

Veteranii s-au mobilizat și fac liste cu numerele de mașini și autobuze care trec. Dacă observă că trece aceeași mașină de mai multe ori, dau numerele la poliție pentru a fi amendate. Oamenii din regiunea separatistă transnistreană sunt organizați la vot câte 25–30 în autobuze care intră în Varnița.

În jurul orei 09:30, frecvența autobuzelor din regiunea transnistreană, care transportă organizat alegători la secția de votare din Varnița, s-a micșorat de la 30–45 la 7-10 minute. În autobuze sunt câte 25 de persoane pe scaune și câte cinci în picioare”, precizează autorul filmulețului, reporter CIJM.

Precizăm că, și în primul tur al prezidențialelor au existat informații despre presupusa corupere a alegătorilor. Promo-LEX raporta pe 1 noiembrie că unor persoane li s-ar fi oferit că unii cetățeni moldoveni din stânga Nistrului ar fi primit până la 400 de ruble pentru a votat, iar ulterior informația despre eventuale cazuri de mituire a fost confirmată și de șeful Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil.

Vezi toate știrile și informațiile despre alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.
Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button