fbpx

video | În timp ce juriștii lui Dodon pregătesc o adresare în judecată, Usatîi solicită CEC excluderea candidatului din cursa electorală

În timp ce juriștii lui Dodon pregătesc o adresare în judecată, Usatîi solicită Comisia Electorală Centrală (CEC) excluderea candidatului din cursa electorală. Acesta afirmă că președintele în exercițiu ar fi comis mai multe încălcări în cadrul campaniei electorale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Politicianul a depus la CEC un set de documente care ar confirma acuzațiile sale. El face referire la raportul cheltuielilor, marșurile electorale și presupusul protest despre care anunța în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Dodon nu aștepta că o să se trezească să vadă toată informație pe care am prezentat-o. Îi era clar că pierde alegerile. Ba spunea că va câștiga din primul tur. Acum că va fi o victorie furtunoasă în turul doi. Unele organizații de tineret controlate de el au depus cerere de proteste la Primărie de pe 8 până pe 30 noiembrie. Omul care tinde spre victorie nu își scuarul de lângă Președinție pentru proteste. Este ridicol”, a declarat jurnaliștilor Usatîi.

Dacă CEC va adopta o decizie, aceasta urmează să fie transmisă Curții de Apel Chișinău. Usatîi, însă, precizează că președintele instituției este controversatul judecător Vladislav Clima, devenit cunoscut în special după declararea alegerilor locale din 2018 nevalide.

Precizăm că după informațiile care au apărut ieri în spațiul public precum că Igor Dodon ar folosi resursa administrativă și ar tipări ziarele la o editură de stat, PAS și Mișcarea Politică Unirea, la fel, au anunțat că cer anularea înregistrării lui Dodon în calitate de candidat la prezidențiale.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button