fbpx

video | Dodon se compară cu Ștefan cel Mare: „Foarte des mă întreabă, cui i-a fost mai greu, nouă sau lui”

În cadrul manifestațiilor de astăzi din capitală, Igor Dodon s-a comparat cu Ștefan cel Mare și a îndemnat susținătorii să meargă până la miezul nopții din casă în casă pentru „a trezi țara”. Candidatul a făcut referire la calitățile domnitorului și le-a sugerat celor adunați „să pornească la luptă”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dodon a menționat că cetățenii trebuie să demonstreze responsabilitate pe 15 noiembrie „pentru a salva Moldova”. În același timp, conform lui, în Moldova există aceleași probleme ca și pe timpul domnitorului.

„Alături este monumentul lui Ștefan cel Mare. Foarte des mă întreabă: Cui i-a fost mai greu, nouă sau lui Ștefan? Ce a făcut Ștefan cel Mare? În primul rând s-a lămurit cu boierii. Numai că atunci era mai simplu, I-a tras în țeapă pe toți. Noi pe parlamentari nu putem să îi tragem în țeapă. Dar problema e aceeași”, a declarat Dodon.

Discursul a continuat în rusă, iar candidatul a realizat paralel între Ștefan cel Mare și actuala guvernare, menționând că Parlamentul trebuie dizolvat, numărul deputaților – micșorat. De asemenea, el declarat că domnitorul a prietenit și cu vestul, dar și cu estul.

Precizăm că vineri în întreaga țară s-au desfășurat mitinguri de susținere a candidatului la funcția de un nou mandat de președinte. Potrivit lui Dodon, la acestea au participat zeci de mii de persoane. În același timp, unii politicieni afirmă că, în cazul unei eventuale înfrângeri a președintului în exercițiu, s-ar pregăti proteste, iar în cazul unei posibile victorii – marșuri.

Echipa lui Igor Dodon a comunicat anterior că informațiile referitor la eventuale violențe și provocări, în cazul înfrângerii, sunt falsuri. Totodată, juriștii săi pregătesc actele necesare pentru a-l chema în fața instanței pe Renato Usatîi – politicianul care a făcut dezvăluirile.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button