fbpx

video | Chirtoacă declară că președintele trebuie ales de Parlament: „Noi votăm de două ori pentru a alege puterea în stat”

Dorin Chirtoacă este de părerea că șeful statului trebuie ales de Parlament. Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterilor de la TVR Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Politicianul a menționat că cetățenii trebuie să iasă la vot de două ori pentru a alege puterea în stat. În același timp, el a precizat că, acest lucru este discutat și de prevederile Constituției, care se referă la atribuțiile șefului statului.

„Din păcate, într-o republică parlamentară cum este Republica Moldova trebuie să votăm de două ori pentru a vota puterea în stat. O dată votăm Parlamentul, iar acum trebuie să votăm președintele, deși în mod normal președintele trebuie ales de Parlament, așa cum a fost în perioada 2000 – 2016”, a declarat Chirtoacă.

Precizăm că, anterior, și alți politicieni au făcut declarații similare. Bunăoară, și ex-președintele Vladimir Voronin a declarat de mai multe ori că președintele este, actualmente, neconstituțional, în Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button