fbpx

video | Același scrutin, rezultate diferite. Promo-LEX a prezentat rezultatele preliminare ale numărării voturilor la prezidențiale

Potrivit Misiunii de Observare a alegerilor Promo-LEX, pe tot parcursul procesului de votare din 1 noiembrie, au fost depistate mai multe incidente la secțiile din întreaga republică. Totodată, în urma numărării voturilor în paralel, totalurile obținute sunt diferite decât cele prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Încălcările depistate de Promo-LEX

Astfel, Promo-LEX a anunțat despre aproximativ 111 cazuri de încălcarea regulilor de protecție, peste 40 de situații în care nu s-a efectuat triajul participanților la votare.

De asemenea, au fost estimate peste 759 de situații în care secțiile nu erau dotate corespunzător pentru persoanele cu dizabilități, iar în peste 909 – locațiile unde s-a votat lipsea încălzirea.

În același timp, ieri au fost raportate mai multe cazuri de împiedicare a procesului de vot, de transportare organizată a alegătorilor sau de prezență a persoanelor neautorizată în incinta sau în apropierea secțiilor.

Rezultatele numărării paralele: Dodon, pe primul loc

De asemenea, Promo-LEX a anunțat și numărarea voturilor în paralel, iar rezultatele acestora sunt diferite decât datele oficiale de la CEC.

Astfel, potrivit observatorilor Promo-LEX, Maia Sandu a obținut 33,73% din totalul de voturi, comparativ cu rezultatele oferite de CEC, unde aceasta are 36,16%.

De cealaltă parte, conform Promo-LEX, Igor Dodon a acumulat 35,56%, cu 2,94 puncte procentuale mai mult decât în rezultatele Comisiei Centrale Electorale.

Și în privința celorlalți candidați au fost înregistrate unele diferențe, cum ar fi în cazul lui Renato Usatîi, ale cărui rezultate sunt cu 0,34% mai mici decât totalurile de la CEC. Și Violeta Ivanov ar avea cu 0,27% mai puțin decât în rezultatele oficiale.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button