fbpx

La Rîșcani un deputat a venit la o secție și discutat cu președintele. Zeci de alegători au fost transportați organizat, iar unul nu a votat pentru că a refuzat termometria

La Rîșcani un deputat a venit la o secție și discutat cu președintele. La fel, zeci de persoane, în special din stânga Nistrului, au fost transportate organizat la secțiile de votare, informează Promo-LEX.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La Porumbrei, Cimișlia, un microbuz a fost observat cum aduce mai mulți alegători la secția de votare de mai multe ori. Situații similare au avut loc la Comrat, raioanele Orhei, Căușeni și Dubăsari.

În același timp, la Varnița, Anenii Noi, a fost observat un microbuz de culoare galbena care a adus circa 30 de persoane din regiunea transnistreană. Și la Rîbnița au fost aduși circa 30 de votanți de către două rutiere, iar la Copanca, Căușeni, o rutieră a făcut mai multe curse și a transportat circa 25 de persoane la alegeri.

Și la Rezina au fost depistate mai multe vehicule care fac naveta de câteva ori pentru a transporta câte patru persoane de fiecare dată la alegeri. Suspiciunile au apărut după ce toți cetățenii aveau echipament de protecție și pachete identice.

În același timp, conform observatorilor Promo-Lex, unii votanți cu febra mai mare de 37 nu au putut să își exercite dreptul la vota, însă au existat și o persoană care au refuzat categoric termometria, iar ca urmare nu i s-a permis accesul în secția de votare. Totodată, în localitatea Slobozia Șirăuți din raionul Briceni nu s-a efectuat termometria.

Printre încălcările legate de situația epidemiologică se mai numără purtarea incorectă a măștii de protecția și lipsa registrului termometriei funcționarilor electorali. De asemenea, în mai multe secții de votare s-a permis accesul mai multor persoane decât a cabinelor de vot existente.

În total, observatorii Promo-LEX au raportat 446 de incidente până la 19:00, iar echipa centrală a misiunii a prelucrat 366.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button