fbpx

Un alegător a fost reținut de Poliție după ce fotografia în secția de votare. A surprins în imagini și buletinul de vot

Un alegător a fost reținut de Poliție după ce fotografia în secția de votare. Încălcarea a fost constatată de observatorii Promo-Lex.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lor, individul fotografia incinta secției de votare, observatorii, funcționarii electorali și alegătorii. Ulterior, acesta ar fi încercat să își fotografieze buletinul de vot și a fost reținut de către Poliție.

CEC și Promo-Lex rămân rezervați referitor la fotografierea buletinelor de vot. În cadrul declarațiilor de presă aceștia au declarat că depinde în ce scop a fost realizată acțiunea.

Dacă alegătorii o fac pentru sine, aceasta nu ar reprezenta o încălcare. Totuși, conform lor, există probabilitatea ca imaginile să fie realizate pentru a demonstra că și-au exprimat susținerea pentru un anumit candidat.

Potrivit Promo-Lex, până la 14:00 au fost înregistrate13 cazuri de fotografiere a buletinelor de vot, dar și alte presupuse încălcări ale secretului votului. Pe de altă parte, astăzi, șeful adjunct al IGP, Marin Maxian, că aproximativ 60% din sesizările parvenite la Poliție nu sunt conforme.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button