fbpx

Patru partide au convenit asupra securizării voturilor: „Sperăm că nu există strategii de aducere la urne a alegătorilor din stânga Nistrului”

Mișcarea UNIREA, Platforma DA, PAS și PUN au convenit asupra securizării voturilor. Potrivit lui Ion Terguță, reprezentantul lui Andrei Năstase la dezbaterile de la TVR Moldova, formațiunile își vor conjuga eforturile pentru a preveni o eventuală fraudare a alegerilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Politicianul a apreciat inițiativa CEC a de interzice „turismul electoral”. Pe de altă parte, el se arată nedumerit de faptul că în Transnistria vor fi deschise peste 40 de secții, însă oamenilor li se va interzice să se deplaseze în vehicule unde sunt mai mult de opt locuri.

„Sperăm că nu există alte strategii de aducere la urne a alegătorilor din stânga Nistrului. Nu înțeleg care a fost logica să deschidă 42 de secții de votare pentru alegătorii din Transnistria și în același timp, aceștia oameni care se află la distanțe considerabile, fără ca să existe rute de transport public. Să vedem dacă nu există cumva un tertip la mijloc”, a punctat Terguță.

Precizăm că, pe 20 octombrie, Comisia Electorală Centrală a decis că în ziua alegerilor președintelui Republicii Moldova, în intervalul de ore 07:00 – 21:00, se va permite deplasarea pe teritoriul țării doar a autovehiculelor a căror capacitate de îmbarcare nu este mai mare de opt persoane și a transportului rutier prin curse regulate, care funcționează potrivit legislației Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button