fbpx

live, update | Urmărește pe ZUGO câte persoane au votat până la această oră. Și-au exercitat dreptul de cetățeni mai mult de jumătate dintre cei incluși pe listele electorale

Astăzi, 15 noiembrie 2019, se desfășoară turul doi al alegerilor prezidențiale. Cetățenii participă la vot pentru a alege cine dintre cei doi candidați, Maia Sandu sau Igor Dodon, vor conduce țara în următorii patru ani. Secțiile de votare au fost deschise la ora 07:00 și urmează să funcționeze până la ora 21:00.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(ora 19:00)

Mai mult de jumătate dintre persoanele incluse pe listele electorale au votat până la această oră. Conform CEC, mai mult de 1.300.000 de persoane și-au exercitat dreptul de a alege șeful statului pe teritoriul țării. Alte peste 200.000 au votat în diasporă, iar numărul celor din stânga Nistrului care și-au exercitat acest drept depășește 30.000.

Tinerii de până la 25 de ani rămân în minoritate, iar femeile participă mai activ decât bărbații la scrutin. În capitală, la Ocnița și la Soroca au votat mai multe de jumătate dintre persoanele care au majoratul.

(ora 17:30)

Peste 1.400.000 de cetățeni au votat deja în cadrul turului doi al alegerilor prezidențiale. Femeile rămân mai active decât bărbații, iar tinerii de până la 25 de ani rămân deocamdată electoratul care are cea mai mică prezență la vot.

Printre regiunile unde s-au înregistrat cei mai mulți votanți se numără Ocnița, Dondușeni, Taraclia, UTA Găgăuzia, și municipiul Chișinău. În total au votat peste 28.000 de cetățeni din stânga Nistrului și mai mult de 200.000 de conaționali din diasporă.

(ora 13:00)

Până la această oră 745.000 de cetățeni au votat în cadrul turului doi al scrutinului prezidențial. Mai mult de 100.000 dintre ei sunt moldovenii care se află în străinătate.

Numărul femeilor care votează în al doilea tur al scrutinului parlamentar este mai mare decât cel al bărbaților. În același timp, tinerii se mobilează încet, iar ponderea lor depășește deja 6% din numărul total al persoanelor care au votat.

Cel mai activ raion rămâne Ocnița, iar cei mai mulți votanți au între 56 și 70 de ani. Totodată, se înregistrează și o creștere a numărului de persoane care au mai mult de 71 de ani și au mers la alegeri.

(ora 10:40)

Ocnița este, deocamdată, raionul care are cei mai activi votanți. În regiune s-au prezentat la urne peste 16% din numărul total al alegătorilor înscriși pe listă.

În total, până la ora 10:40 au votat peste 360.000 de persoane, echivalentul a 12,86% din persoanele cu drept de vot. Participarea tinerilor de 18-25 de ani la alegeri scade sub 5% și devine mai mică decât în primul tur al scrutinului.

(ora 08:30)

Până la această oră în Moldova au votat peste 92.000 de persoane, ceea ce reprezintă mai mult de 3% din numărul total de alegători incluși pe listele electorale. Tinerii rămân pasivi deocamdată și în turul doi, ponderea lor fiind de circa 5% din numărul total al persoanelor care și-au exercitat deja dreptul de a alege șeful statului.

Femeile sunt mai active decât bărbații și în turul doi al scrutinului prezidențial. În același timp, cele mai multe persoane care și-au exprimat opțiunea au vârsta cuprinsă între 56 și 70 de ani.

Urmărește cele mai importante noutăți despre cursul alegerilor pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button