fbpx

Încă un sondaj telefonic pe 1 noiembrie. Respondenții vor fi apelați aleatoriu la numere fixe sau mobile

Intellect Group informează că, în colaborarea cu asociația SPERO, intenționează să realizeze sondaj telefonic pe data 1 noiembrie 2020. Respondenții vor fi apelați aleatoriu, atât la numerele fixe, cât și cele mobile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Chestionarea va fi realizată la solicitarea unei companii private. Rezultatele cercetării vor fi publicate, conform Codului Electoral, doar după închiderea secțiilor de votare.

Intellect Group se specializează în consultantă politică, cercetare-dezvoltare în științe sociale, politice, umaniste și activitate de studiere și de sondare a opiniei publice.

Precizăm că, zilele trecute,  WatchDog Moldova și Institutul de Politici Publice anunțau despre un sondaj telefonic care va fi desfășurat în ziua alegerilor. Conform organizatorilor, operatorii urmau să îi întrebe pe cei chestionați dacă au fost la alegeri, pentru cine au votat și să le solicite informații despre vârstă, sex și mediul de trai.

Comisia Electorală Centrală, însă, a anunțat că nu autorizat exit-poll-ul organizat de WatchDog și afirmă că își rezervă dreptul de a sesiza Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Consiliul Audiovizualului și organele de drept în cazul în care va fi încălcat caracterul confidențial al votului și legislația privind protecția datelor cu caracter personal. Totodată, conform CEC, nu există certitudinea că cetățeanu la fost la votul atunci când astfel de sondaje sunt realizate la distanță.

Articole asemănătoare

Back to top button