fbpx

grafic | Două sondaje cu rezultatele diferite: Sandu sau Dodon? Cine ar urma să câștige turul doi al prezidențialelor

Rezultatele a două sondaje electorale au fost prezentate luni, 9 noiembrie, cu 6 zile înainte de desfășurarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Cercetările sociologice afișează rezultatele diferite.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, unul dintre sondaje o dau favorită în turul doi pe lidera PAS, Maia Sandu, în timp ce al doilea – pe candidatul Igor Dodon.

Sondajul CBS-Axa: Maia Sandu ar câștiga alegerile prezidențiale

Sondaj realizat de CBS-Axa la comanda IPP și a Comunității WatchDog.MD o poziționează pe Maia Sandu pe primul loc în preferințele alegătorilor de pe malul drept al Nistrului (datele nu includ regiunea transnistreană și diaspora).

Potrivit rezultatelor, lidera PAS ar acumula 51,5%, iar liderul neformal al PSRM – 48,5%. Acest rezultat este format din opțiunile electorale a alegătorilor deciși.

captură privesc.eu

Sondajul a fost realizat la telefon în perioada 3-7 noiembrie, pe un eșantion de 1086 de persoane. Potrivit organizatorilor, respondenții au fost selectați de un soft care a selectat aleatoriu numerele de telefon.

Sondajul ASD: Igor Dodon ar câștiga scrutinul prezidențial

Potrivit rezultatelor sondajului Asociației Sociologilor și Demografilor, Igor Dodon este prima opțiune de vot în cel de-al treilea tur al prezidențialelor. Astfel, alegătorii care au decis pentru cine vor vota l-ar fi ales în proporție de 50,5% pe Igor Dodon, și în proporție de 49,5% – pe Maia Sandu.

Cercetarea a fost realizată în perioada 3-7 noiembrie, pe un eșantion de 1177 de respondenți adulți (fără diasporă și regiunea transnistreană). Marja de eroare anunțată este de +/- 3%.

Precizăm că scrutinul electoral va avea loc duminică, 15 noiembrie.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button