fbpx

doc | Spre atenția moldovenilor din Portugalia! Justificativul de care aveți nevoie pentru a vă deplasa spre secțiile de votare

Ambasada Moldovei la Lisabona a publicat justificativul care va trebui imprimat de moldoveni dacă intenționează să meargă la vot pe 1 noiembrie. Documentul este necesar în cazul unor restricții locale de deplasare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform misiunii noastre diplomatice, pe teritoriul Portugaliei vor fi deschise trei secții de votare: la Lisabona, Portimão și Setubal. Pentru a-ți exercita dreptul de a alege șeful statului, conaționalii trebuie să aibă la ei pașaportul moldovenesc sau buletinul de identitate eliberat de autoritățile din țara noastră.

În același timp, diplomații atenționează despre necesitatea respectării regulilor de prevenire a virusului COVID-19. Așadar, se va menține distanța fizică, masca va fi obligatorie, iar votanților li se sugerează să aibă propriul stilou.

Precizăm că, documente similare, pentru a justifica deplasarea cetățenilor moldoveni la secțiile de votare, au fost emise de misiunile diplomatice din Franța și Spania. Deocamdată, însă, rămâne incertă situația cu secțiile de votare din Irlanda, unde au fost deja expediate buletinele de vot, însă autoritățile din țara-gazdă nu au emis permisiunea de a organiza scrutinul.

 

Articole asemănătoare

Back to top button